En zo is het gekomen…

Ik ben Susanne

Omdat ik voor de behandeling van mijn eigen fysieke klachten in het reguliere circuit vaak te horen kreeg dat ik ermee moest leren leven, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de werking van het zesde zintuig. Waarom is dit in onze westerse wereld een ondergeschoven kindje? Zijn wij bang voor onze intuïtie en wat ze ons laat zien?

Een jarenlange zoektocht waarin opleidingen in energetisch werk, familieopstellingen & systemisch werk, bewustwordingscursussen en zelfstudie veelvuldig aan bod kwamen, heeft erin geresulteerd dat ik volop vertrouw op mijn intuïtie en de goddelijke – of zo u wil, de universele – energie. Voor mij wordt dit visueel weergegeven door het Christuslicht dat vanuit het Heilig Hart de wereld in stroomt. Dat mag voor iedereen anders zijn of anders heten. Kernpunt is dat wij allemaal één zijn in Licht en Liefde. En van daaruit is krachtige heling mogelijk, weet ik uit ervaring.

Om deze gedachte uit te dragen en om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de kracht van deze energie en wat ze voor je kan doen, ben ik gestart met SusZen, praktijk voor energetisch werk, ontspanning en bewustwording.


Mijn verhaal; misschien ook herkenbaar voor jou?

Ik ben 48 jaar en ervaar het leven op kantoor als een sleur. Ik doe dit secretariaatswerk nu al 25 jaar en ben er eigenlijk wel klaar mee. Ik ga dit zeker niet volhouden tot mijn pensioen. Ik zit hier achter mijn bureau terwijl ik met dit mooie weer veel liever in het bos zou willen lopen en van de natuur genieten. Het onbestendige gevoel van dat er toch echt meer in het leven zit dan dit, bekruipt mij regelmatig. Is dit waarvoor ik echt leef? Geeft dit werk en dit leven mij nog wel de voldoening waarop ik hoop? Ik wil niet op mijn sterfbed tot het besef komen dat ik veel meer voor de wereld wilde betekenen dan dat ik in werkelijkheid heb gedaan. Als ik zo doorga als tot nu toe, zal ik tot de conclusie komen dat ik mijn hele leven voor anderen heb gerend en voor materiële zaken én dat er iets wezenlijks heeft ontbroken. Ik wil een verschil maken in de wereld. Mensen iets bieden. Ik ben er eigenlijk wel klaar mee, met die kantoor-job. Ondanks de fijne werkkring en de leuke collega’s.

Ik ga op zoek op Internet. Ik wil iets doen met alternatieve geneeswijzen omdat in mijn leven en dat van mijn kinderen uiteindelijk alleen het alternatieve circuit de gewenste uitkomst bracht. Maar waar moet ik beginnen? Ik stuit op de website van de Quantum Academy. Zij bieden de Regenesis Touch opleiding aan en dat voelt meteen goed. Na de geweldige ervaringen tijdens de kennismakingsworkshops, schrijf ik me in voor de opleiding die in november 2012 begint. De economische crisis kost me uiteindelijk mijn baan waardoor er tijd vrijkomt om werk te maken van mijn persoonlijk ontwikkelingstraject. De Regenesis Touch opleiding leerde mij zoveel over mezelf. En ik wilde het gedachtegoed zo graag uitdragen…

Maar ondanks dat bleef ik het gevoel houden nog maar een beginneling te zijn en wat had ik nou voor extra’s te bieden? Was het faalangst of slaagangst? Wie zal het zeggen? Mijn nieuwe kantoorbaan bracht geen uitkomst. Het maakte mij wel duidelijk dat dit niet meer bij mij past. Ik moest kiezen voor datgene waar mijn hart ligt en alle vermeende zekerheden loslaten. Ik volgde nog een aantal aanvullende opleidingen, cursussen en workshops. Daarnaast deed ik veel aan zelfstudie en woonde ik praktijkdagen bij om de opgedane kennis up-to-date te houden.

Op 14 juni 2017 kreeg onze jongste zoon een ernstig auto-ongeluk dat hij ternauwernood overleefde. Een onzekere tijd brak aan van leven tussen hoop en vrees. Toen ervoer ik ook dat ik veel sterker ben dan ikzelf ooit heb vermoed. Ik kon de tekenen zien die belangrijk waren om te vertrouwen op een goede afloop waardoor ik er voor mijn zoon en mijn gezin kon zijn. Dat geeft mij vertrouwen in de toekomst en het heeft mijn missie versterkt. Ik heb de mensen een verhaal te vertellen over positiviteit in bange dagen. Hoe kun je situaties van een andere kant bekijken ook als de nood het allerhoogst is? Ik wil een bijdrage leveren aan deze wereld. Ik wil positiviteit, liefde en licht in de wereld brengen.

Mijn motivatie

Ik wil voor mensen van toegevoegde waarde zijn. Ik wil ze bewust maken van hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen. Dat ze niet lijdzaam hoeven toe te zien als ze psychisch of fysiek met problemen te maken krijgen. Dat ze lang niet zo afhankelijk zijn van wat een dokter hen te bieden heeft als ze denken. Dat ze zelf ook nog een stem hebben én een eigen zelfhelend vermogen. Dat ze bewust bezig kunnen zijn met het voorkomen van aandoeningen door rust te pakken, door hun lichaam te leren kennen en te ontspannen. En dat mocht het noodlot toch toeslaan, ze een keuze hebben om een twee-sporen pad te volgen, sámen met hun arts(en).

Eindelijk weet ik nu dat ik geboren ben om dienstbaar te zijn aan mijn medemens. Dat ik hen de kracht van licht en liefde mag laten ervaren. Hen bewust mag maken van het feit dat ze zelf medeverantwoordelijk zijn voor hun leven en dat zelfliefde daarbij een cruciale rol speelt. Dat ze uit de tredmolen van onze maatschappij kunnen stappen (af en toe of blijvend) en ze te laten ervaren dat ze zelf op de eerste plaats komen en dat dat niet egoïstisch is.